goins Няма коментари

Събрахме любопитни факти свързани със законите за шофиране от цял свят. Решихме да споделим някои от най-странните и любопитни такива с Вас!


Кипър: Без ядене и пиене!
Да хапвате и да пиете нещо, докато шофирате е незаконно в Кипър. Ще бъдете изправени през глоба в размер на 85 евро.

Русия: Не карайте мръсна кола!
Шофирането на мръсен автомобил в Русия е незаконно, ще Ви бъде наложена глоба, ако колата Ви не е достатъчно чиста, ако нейният цвят и табелките с номерата, са неясни.


Коста Рика: Позволено Ви е да пиете бира докато шофирате, просто не
трябва да се напиете!
За хората, които си знаят мярата и границата, за тези, които могат само с една бира, може би това ще им хареса и ще се възползват. Ако разбира се, се прекали с консумацията, следват жестоки последствия. Нашето мнение е, че по-добрият вариант е хората да се придържат към безалкохолните напитки и водата, докато шофират!


Испания: Трябва да носите допълнителен чифт очила, когато шофирате!
Тези, които се нуждат от очила за коригиране на зрението, за да шофират, трябва да държат резервен чифт в колата си по всяко време. Може би испанците имат тенденция лесно да си губят нещата?


Алабама: Не шофирайте със завързани очи!
Нямаме представа как е възникнал този закон, имало ли е приток на
шофьори, които са се движили със завързани очи?! Така че един приятелски съвет от нас, ако посетите Алабама – не карайте със завързани очи! Нашият съвет би бил също така да спазвате този закон, независимо къде се намирате! Бъдете разумни на пътя!


Мериленд: Обиди на публично място
Ако отидете там не си и помисляйте да наругаете някого, това е незаконно можете да бъдете глобени до 100 долара. Нашият съвет е да спазвате този закон, независимо къде се намирате. Винаги има по-дипломатични начини за решаване на възникнал спор.


Франция: Носете си комплект за тестване за алкохол!
Законно изискване е всеки шофьор да носи комплект, с който при проверка, може да се установи дали е пил.


Дания: Проверете за деца, които могат да се крият под колата!
В Дания законът гласи, че трябва да проверявате за деца, които има
вероятност да се крият под колата Ви, преди да тръгнете на път.


Може би сред най-странните и най-изостаналият закон от всички
принадлежи на Саудитска Арабия, която е единствената държава, където жените нямат право да шофират, но им е разрешено да притежават автомоболил.

Вашият коментар